Με τα πρώτα φύλλα που πέφτουν ξεκινούν και οι πρώτες ιώσεις. Διανύουμε ήδη την εποχή κρυολογήματος που θα μας φέρει σιγά σιγά στη νέα χρονιά και ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης του κρυολογήματος, θα σου εξασφαλίσει πως θα το ξεπεράσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.
Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία:
Επένδυσε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα θωρακίσει τον οργανισμό σου, κόντρα στις ιώσεις. Για παράδειγμα, το Cretan Iama είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλει με φυσικό τρόπο στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού και αποτελεί καρπό της πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Βρες το ΕΔΩ
Μια ακόμα επιλογή είναι το Oliviotic της Power Health που ενισχύει το αμυντικό σύστημα, δρα αποτελεσματικά στο άνω αναπνευστικό και αντιμετωπίζει μικρόβια και ιούς, χωρίς παρενέργειες.
Κάνε το αντιγριπικό εμβόλιο:
Kάνε το εμβόλιο κατά της γρίπης στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου για να προφυλαχτείς από το κρύωμα όλο το χειμώνα. Αν έχεις παιδιά ή άτομα τρίτης ηλικίας στο σπίτι, σιγουρέψου πως έχουν εμβολιαστεί κι αυτά. Για το διάστημα των 10-15 ημερών που χρειάζεται ο οργανισμός να αναπτύξει την άμυνά του, δοκίμασε ένα συμπλήρωμα διατροφής που ενισχύει το ανοσοποιητικό όπως το Sustenium με γλυκίνη, γλουταμίνη, βιταμίνες και ψευδάργυρο.
Κοιμήσου:
Κοιμήσου σωστά και επαρκώς και δώσε στον οργανισμό σου τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να μην εξαπλώσει την ίωσή του σε φίλους και συναδέλφους. Αν η μύτη σου είναι βουλωμένη, τοποθέτησε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι για να ανοίξουν τα ρινικά περάσματα και να κοιμηθείς πιο εύκολα. Ταυτόχρονα, αν το πρόγραμμά σου στο επιτρέπει, μείνε σπίτι.
Κάνε γαργάρες!
Το γιατροσόφι που υπάρχει από τον καιρό της προγιαγιάς σου, βοηθάει. Το παν στο κρυολόγημα είναι να ελέγξεις τα συμπτώματα και να τα περάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν λαιμός σου πονάει κάνε γαργάρες με αλατόνερο, που θα μειώσουν το πρήξιμο στο λαιμό και θα χαλαρώσουν και τη μύξα.
Αν πάλι επιθυμείς, κάνε γαργάρες με πράσινο τσάι μιας και έρευνα από την Ιαπωνία έδειξε πως οι γαργάρες με πράσινο τσάι, τρεις φορές την ημέρα, βοηθούν στην πρόληψη του πονόλαιμου, μιας και οι αντιοξειδωτικές κατεχίνες του τσαγιού, προλαμβάνουν τη φλεγμονή. Εναλλακτικά, δοκίμασε ένα διάλυμα πλύσης τους στόματος, που θα απομακρύνει τα μικρόβια, όπως το Octonion Oral Mouthwash.
Πάρε το σιρόπι σου:
Το σιρόπι για το βήχα, για τον πονεμένο λαιμό και γενικά για το κρυολόγημα, αποτελεί ασφαλή επιλογή για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα. Δοκίμασε ένα σιρόπι όπως το Octonion ή και το Calmovix για ενήλικες (Βρες το ΕΔΩ και για παιδιά ΕΔΩ).
Αφέσου στη δύναμη της πρόπολης:
Το υλικό που χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση και την απολύμανση της κυψέλης, η πρόπολη, έχει ανεκτίμητη θεραπευτική αξία. Η πρόπολη αποτελεί το πιο ισχυρό αντιβιοτικό της φύσης και εκτός από σιρόπι (προτίμησε το σιρόπι Propolis της Apivita) ή βάμμα πρόπολης, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και ως σπρέι, το οποίο έχει αντισηπτικές, αντιμικροβιοστατικές ιδιότητες. Δοκίμασε το σπρέι πρόπολης της Apivita.
Κι αν ο πονεμένος λαιμός και ο βήχας σε ενοχλούν στο γραφείο ή γενικά στην καθημερινότητά του, έχε πάντα μαζί σου παστίλιες που ανακουφίζουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου. Δοκίμασε παστίλιες με πρόπολη όπως αυτές της Lanes σε τρεις επιλογές (με ευκάλυπτο και μέντα, με μέλι και λεμόνι και σε επιλογή για τα παιδιά).
Ξεπέρασε το κρύωμα γρηγορότερα με ψευδάργυρο:
Ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού άμεσα, οπότε μειώνεις αυτόματα τη διάρκεια του κρυολογήματος ή την έντασή του. Αμέσως μόλις νιώσεις τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος, πάρε ένα συμπλήρωμα ψευδάργυρου.
Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου:
Αν έχεις πυρετό, κινδυνεύεις να πάθεις αφυδάτωση, οπότε είναι σημαντικό να παίρνεις πολλά υγρά. Τα ζεστά ροφήματα όπως το τσάι μπορούν να καταστείλουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος και να βοηθήσουν να «σπάσει» η μύξα και τα φλέγματα. Στη φάση αυτή, απόφυγε τον καφέ, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά και προτίμησε νερό.
Η παλιά καλή ζεστή κοτόσουπα θα σε βοηθήσει:
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Therapeutics έδειξε πως η καρνοσίνη, μια ένωση στη σούπα κοτόπουλου, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της γρίπης στις πρώτες μέρες της εκδήλωσής της. Επιπρόσθετα, οι σούπες όπως η κοτόσουπα που περιέχουν ζεστό ζουμάκι, ενισχύουν την ενυδάτωση του οργανισμού και καταπραΰνουν τη φλεγμονή που έχουν υποστεί οι μεμβράνες της μύτης και του λαιμού από το κρυολόγημα.
Κάνε ένα ζεστό ντους:
Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να ενυδατώσει τα ρινικά περάσματα και να απαλλαγείς έστω και για λίγο από την ενοχλητική μύξα στο λαιμό και τη μύτη. Έρευνες δείχνουν πως ένα καυτό ντους μπορεί να μειώσει την ένταση συμπτωμάτων του κρυολογήματος όπως ο ξηρός λαιμός και η εξάντληση. Μετά το ντους, μπορείς εύκολα να ελευθερώσεις τα ρινικά περάσματα με τη χρήση ρινικών αποσυμφορητικών όπως τα Physiomer ή Sinomarin.
Ανανέωσε τα συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα που έχεις σπίτι:
Με το ξεκίνημα του φθινοπώρου, έλεγξε το φαρμακείο του σπιτιού σου. Τσέκαρε τα αντιπυρετικά, αντισταμινικά, σιρόπια για το βήχα, παστίλιες για το λαιμό και σιγουρέψου πως η ημερομηνία λήξης δεν έχει περάσει και πως το σιρόπι για παράδειγμα είναι σφραγισμένο κι όχι ανοιχτό ένα χρόνο τώρα. Ταυτόχρονα, εξοπλίσου με όλα τα προϊόντα φαρμακείου που σου λείπουν: από τις ρινικές πλύσεις μέχρι τις παστίλιες για το βήχα. Επισκέψου το Livy (κάνε κλικ ΕΔΩ) για να βρεις ό,τι χρειάζεσαι για ισχυρό ανοσοποιητικό!
Φάε μια κουταλιά μέλι:
Η κολλώδης υφή του μελιού και οι αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες δρουν άμεσα στον πονεμένο λαιμό. Έρευνα που έγινε σε παιδιά, έδειξε πως αν καταναλώνουν μισή κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο, βήχουν λιγότερο και κοιμούνται καλύτερα. Προσοχή: ΔΕΝ δίνουμε μέλι σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους. Κι αν το μέλι είναι το αγαπημένο σου, προτίμησε προϊόντα τo Herbomel Adutls και το Herbomel kids που έχουν δραστική σύνθεση στην ιδανική ποσότητα, με αποχρεμπτικές ιδιότητες, που μαλακώνουν το βήχα, συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού, ενώ επιταχύνουν την ανάρρωση από το κρυολόγημα χάρη στη μοναδική, φυσική σύνθεσή τους. (Δες τα ΕΔΩ)
Αναρωτήσου: Πόσες ημέρες νιώθεις άρρωστη; Ένα απλό κρυολόγημα θα πρέπει να περάσει στις πέντε ημέρες και να νιώθεις καλύτερα. Αν αυτό δεν συμβεί, και ο πυρετός ή ο βήχας επιμένει, συμβουλέψου το γιατρό σου.