ΤΥΡΟΣΙΝΗ

1 αποτελεσματα
Η Tυροσίνη είναι ένα μη-απαραίτητο αμινοξύ που μπορεί να συντεθεί από φαινυλαλανίνη και αποτελεί πρόδρομος ουσία των κατεχολαμινών, των ορμονών του θυρεοειδούς και της μελανίνης. Είναι το αμινοξύ της θυρεοειδικής ορμόνης θυροξίνης που ιωδιώνεται, με άλλα λόγια αποκτά αλογόνα. Το ιώδιο είναι ένα πολύ σημαντικό αλογόνο και είναι μέρος της ορμόνης του θυρεοειδούς, της θυροξίνης.
Η Tυροσίνη βοηθά επιπλέον στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και στην σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος.
Οι καλύτερες διατροφικές πηγές τυροσίνης είναι το τυρί, το μοσχάρι, το αρνί, το χοιρινό, το ψάρι και τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, τα αυγά, τα όσπρια και το άγριο μαύρο ή καστανό ρύζι. 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency